Muskelbehandling (IMS)

Brukes på stiv nakke/akutt nakke, stiv/akutt rygg, skuldersmerter, tennisalbue osv. Effekten av IMS bygger seg gradvis opp – nåling stimulerer en viss mengde tilhelning, og til slutt vil tilstanden bli tilhelet og smertene forsvinner. Mange pasienter som har fått IMS behandling har vært smertefrie i lange perioder eller flere år.

Akupunktur Behandlinger - Gunhild Rørvik Akupunktur

Hvordan virker Muskelbehandling (IMS)

IMS er akupunktur spesifikt mot muskelplager/ låsninger.

IMS involverer bruk av akupunkturnåler spesifikt mot den skadede muskelen, som har blitt forkortet pga. stress eller skade i muskel og skjelettsystemet.
Disse forkortede musklene forårsaker smerter, ikke bare i den berørte muskelen, men også i omkringliggende sener og ledd pga. den ekstra belastning disse får.

IMS behandlingen får muskelen til å «gripe» nålen, som igjen tvinger den forkortede muskelen til å slappe av. Pasienten kan kjenne at det napper og at muskelen “slipper”. Som et resultat av dette vil smertene avta. I tillegg behandler man segmentet i ryggraden som inerverer det muskelpartiet som er affisert.

Dette er viktig da problemer i segmentet er selve hovedårsaken til muskellåsningen.

Effekten av IMS bygger seg gradvis opp – nåling stimulerer en viss mengde tilhelning, og til slutt vil tilstanden bli tilhelet og smertene forsvinner. Mange pasienter som har fått IMS behandling har vært smertefrie i lange perioder eller flere år.