HVA ER HOMEOPATI?

Homeopati er en naturlig behandlingsform som stimulerer kroppens egen naturlige evne til å lege seg selv. Det betyr at den homeopatiske medisinen gir beskjed til kroppen om hva den selv må gjøre for å bli frisk.

Ved ulike symptomer ( smerte/ ubehag) kan man si at kroppen prøver å synliggjøre en ubalanse. Kroppen forsøker etter egen evne å lege seg selv.

homeopati_iStock-174847592@MilanMarkovic-scaled

HOMEOPATI Behandling

LIKHETSPRINSIPPET
En medisin som gir en frisk person visse plager, fjerner de samme plagene hos en syk person. Medisinene er utprøvd på friske mennesker. På denne måten får vi informasjon om hvordan medisinen virker på hele mennesket, både fysisk og psykisk.

SMÅ DOSER
Homeopatiske medisiner er potenserte (kraftig fortynnet og ristet) etter bestemte retningslinjer. Det gjør at medisinen er uten bivirkninger ved riktig bruk, samtidig som den styrker kroppens evne til å lege seg selv. Homeopatisk medisin er fremstilt av planter, mineraler eller stoffer fra dyreriket.
De produseres ved farmasøytiske fabrikker blant annet i Tyskland, Sverige og England. Disse fabrikkene følger strenge, farmasøytiske rettningslinjer som gjelder for produksjon av alle typer medisiner.
Les mer om homeopati på sidene til Norske Homeopaters Landsforbund.